Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
34,31 TRY
tr euro
EURO
-0.48%
Euro
37,19 TRY
tr chf
CHF
-0.57%
İsviçre Frangı
39,46 TRY
tr jpy
JPY
-0.0057%
Japon Yeni
0,23 TRY
tr rub
RUB
-0.49%
Rus Rublesi
0,35 TRY
tr cny
CNY
0.17%
Çin Yuanı
4,82 TRY
tr gbp
GBP
0.46%
İngiliz Sterlini
44,43 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.45%
Euro Amerikan Doları
1,08 TRY
bist-100
BIST
0.24%
Bist 100
8.885,00 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.07%
Gram Altın
3.018,45 TRY
tr btc
BTC
0.09%
Bitcoin
2.402.831,97 TRY
tr eth
ETH
-0.12%
Ethereum
86.650,83 TRY
tr bch
BCH
0.64%
Bitcoin Cash
12.155,21 TRY
tr xrp
XRP
0.34%
Ripple
17,78 TRY
tr ltc
LTC
0.4%
Litecoin
2.436,42 TRY
tr bnb
BNB
0.47%
Binance Coin
19.889,20 TRY
tr sol
SOL
0.5%
Solana
5.766,62 TRY
tr avax
AVAX
0.33%
Avalanche
858,99 TRY
  1. Haberler
  2. KONAKLAMA
  3. Yerel Yönetimlerin Sessizliği: Ranta Karşı Duruş!

Yerel Yönetimlerin Sessizliği: Ranta Karşı Duruş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AHES GYO’nun sahibi Mücahid Hamza Ekşi’nin, gazetemizde gündeme getirilen bilgiye göre, eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı olduğu belirlendi. Ekşi, ayrıca eski İstanbul Kızılay İl Başkanı Kadem Ekşi’nin kuruculuğunu üstlendiği Ekşioğlu Vakfı’nın yönetim kurulunda da görev yapmaktadır. Şirket, deprem konutları, hastaneler ve diğer kamu ihaleleriyle sık sık medyada yer bulmaktadır.

DAHA ÖNCEKİ PROJELER DURDURULMUŞTUR

Çevre aktivisti ve yazar Yusuf Yavuz’un edindiği bilgilere göre, koruma altındaki Selinus Sahili’nde otel inşaatları için imar düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. İlk 5 yıldızlı otel projesi, iş insanı Adil Üstündağ tarafından Greenpark markasıyla başlatılmış; ancak projedeki eksik ve hatalı bilgiler sebebiyle ÇED süreci Ocak 2024’te durdurulmuştur.

SİT ALANINA İKİNCİ OTEL GİRİŞİMİ YOLDA

Sit alanı statüsündeki Selinus sahilinde, ikinci bir büyük otel projesiyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Gazipaşa halkının “Fidanlık” olarak adlandırdığı 301 dönümlük deniz kıyısındaki arazide, üç büyük otel ve villa grupları inşa edileceği bilgisi basında yer aldı. Söz konusu arazi, 2. Derece doğal sit alanı ve 1. Derece arkeolojik sit alanı olan Selinus Kalesi’nin komşuluğunda, carettalar ve Akdeniz foklarının da yaşam alanını içermektedir.

Ayrıca, Hazine’ye ait arazinin turizme tahsisi için ilan edilmesiyle birlikte, Gazipaşa Hepimizin Platformu, kaygılarını kamuoyu ile paylaşmış ve uyarılarını yinelemiştir.

Bakanlığın, tahsis ilanında arazinin yüzde 40 emsal üzerinden çıkarıldığını, ancak uygulanmak istenen inşaat oranının bunun iki katı, yani yüzde 80 emsal oranı olduğunu vurguladığı belirtilerek, bu durumun inşaat firması için büyük bir rant potansiyeli yarattığının altı çizilmiştir.

“YEREL YÖNETİCİLER SESSİZ!”

Açıklamada, “Arazi, hazine arazisidir. Kamuya ait, yani halkın malıdır. Kıyı planları, eğer tüm kıyılarda uygulanırsa, bu değerli alan halka ait deniz kıyısı olarak kalacaktı. Halk, söz konusu tahsisi öğrendiğinde büyük tepkiler verebilir; bu durumu öngörmek ise yerel yöneticilerin sorumluluğundadır. Ancak sessiz kalmaları dikkat çekicidir” denilerek, yerel yöneticilerin duyarsızlığına vurgu yapıldı.

Kamu arazileri, bir il veya ilçe için son derece önemlidir. Gelişen kentlerde yeşil alanlar, sosyal tesisler ve kamu binaları için mevcut alanlar yetersiz kalmaktadır. Özel şirketlerin kârı uğruna kamu alanlarının yok edilmesi doğru değerlendirilmemektedir.

BAKANLIK KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin turizm stratejileri hakkında oluşturduğu yayında, Ege ve Akdeniz kıyılarında aşırı yığılmanın bulunduğu belirtilirken kırsal turizm gibi farklı yaklaşımlar önerilmektedir. Fidanlık arazisinde yapılmasına izin verilen kitlesel turizm anlayışının, bakanlığın açıklamalarıyla çelişki içinde olduğu ifade edilmiştir.

PLANLAR YATIRIMCI LEHİNE DEĞİŞTİRİLİYOR

Tahsis ilanında, kamuya ait arazinin, özel parseller oluşturarak özel otel yapımına açıldığı ifade edilmiştir. Halka ait günübirlik alanların, otellerin emsal alanına dahil olduğu bilgisi de paylaşılmıştır. Kıyı imar planındaki değişiklikler, halkın denize ulaşabileceği yolların kısıtlandığını gösterirken, bu durumun yatırımcı lehine yapıldığını gözler önüne sermektedir.

“HALA GEÇ DEĞİL”

Açıklamada, yapılaşmanın henüz başlamadığını ve hatalardan dönmek için zamanın bulunduğu ifade edilmiştir. “Planın sorunlu yanlarını değiştirmeyi neden düşünmüyorlar?” şeklindeki eleştiri, bu konunun önemine vurgu yapmıştır.

‘KİŞİYE ÖZEL 18. MADDE UYARISI YAPILIYOR’ İDDİASI

Koru mahallesindeki turizm arazileri üzerinde yapılan 18. madde uygulamalarının iptal edildiği hatırlatılarak, Fidanlık arazisi için kişiye özel uygulamaların yapıldığına dair duyumlar olduğu belirtilmiştir. Yatırımcının yılbaşında inşaat için hazırlık yapacağı bilgisi de verilmiştir.

TARIM ALANINA BETON SANTRALİ YAPILACAK İDDİASI

Gazipaşa Hepimizin Platformu, Fidanlık arazisinin yatırımcılarının, Gazipaşa havaalanı yanında tarım arazisi olarak bilinen bir alanı aşırı yüksek bir fiyatla satın aldığını iddia etmiştir. Bu alana beton santrali yapılacağı yönündeki söylentiler de gündeme getirilmiştir.

“TURİZME DEĞİL, RANTA KARŞIYIZ”

Açıklamada, turizme karşı olmadıklarının, ancak tarım alanları ile sit alanlarının yapılaşmasına karşı çıkıldığının altı çizilmiştir. Gazipaşa’da, kıyıların yapılaşmasına izin verilmemesi gerektiği vurgulanarak, halkın yararına turizm anlayışının benimsenmesi gerektiği belirtilmiştir. Kamu arazilerinin yandaş şirketlere verilerek kıyıların kapatılmasının turizm değil, rant ürettiği ifade edilmiştir.

Yerel Yönetimlerin Sessizliği: Ranta Karşı Duruş!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Lefkoşa’da bir otelde iki ülke heyetleri arasında yapılan toplantının ardından gerçekleştirilen imza törenine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz katıldı.

Törende Türkiye ile KKTC arasında, ‘Çevre ve Şehircilik Alanında Bildirge’, ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri Alanında İş Birliği Protokolü’ ve ‘Tapu ve Kadastro Alanında Eylem Planı’  adlı 3 protokole, Türkiye adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, KKTC adına ise Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve ilgili bakanlar imza attı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Meclis yerleşkesi inşaatının yılbaşına kadar, millet bahçesi ve cami inşaatının da Haziran 2025’e kadar tamamlanarak teslim edileceğini dile getirdi.

‘SOSYAL KONUT TECRÜBEMİZİ KKTC İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ’

TOKİ’nin sosyal konut tecrübesini KKTC ile paylaşacağına dikkat çeken Bakan Kurum, diğer iş birliği alanlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi: 

“Tapu ve kadastro süreçlerinde dijitalleşerek, vatandaşımızın alım hızını, kolaylığını en verimli şekilde değerlendirecek bir sistemimizi ve tecrübeyi de yine Kıbrıs halkına aktarıyor olacağız. Kıbrıs halkının hayatını da bu manada kolaylaştırmış olacağız. Yine kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, doğal kaynakların etkin yönetimi için de coğrafi bilgi sistemini Kıbrıs’ta kuracak bir iş birliği protokolünü burada hayata geçiriyoruz. Geliştireceğimiz sistem sayesinde kamu kurumları daha doğru ve hızlı kararlar alabilecek. Yerel yönetimler ise hizmetlerini vatandaşımıza daha verimli bir şekilde sunabilecekler.”

‘SIFIR ATIK VE DEPOZİTO SİSTEMİ KKTC’DE DE OLACAK’

İklim değişikliğiyle mücadelede de KKTC’ye Türkiye’nin destek vereceğini dile getiren Bakan Kurum, yine evsel atıkların depolanması ve bertarafı konusunda teknik ve maddi destek sağlanacağını söyledi. KKTC’nin her köşesinde, her sektörde topyekun kalkınma sağlanması arzusu içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Kurum, “Sıfır Atık Projemizi de Kıbrıs’ta uygulayacağız. Burada depozito iade makinalarımızla atıkların ekonomiye kazandırılması anlayışla atıkların neredeyse tamamını dönüştürecek bir sistemi inşallah Kıbrıs’a kazandırmış olacağız. Tüm bu projelerle birlikte aslında kendi ayakları üzerinde duran, üreten, kalkınan KKTC için geçmişten bu yana her türlü desteği kardeşleri olarak verdik. Vermeye inşallah devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye ile KKTC arasında 3 iş birliği protokolü imzalandı
">
672535c70c61844665e75cee.jpg

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici ve 8 kelimeyi geçmeyecek başlık yazar mısın

canakkale-kahvaltisinin-markalasmasi-icin-cal-2-17998732_amp.jpg

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici ve 8 kelimeyi geçmeyecek başlık yazar mısın

Çanakkale kahvaltısının markalaştırılması çalışmaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün girişimleriyle ikinci toplantı düzenlendi.

Proje kapsamında bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, Ezine peyniri başta olmak üzere coğrafi işaretli zeytinyağı, zeytin, coğrafi işaretli domates, coğrafi işaretli tahin helvası ve balların kadın kooperatiflerinin ürettiği reçellerin ve salçaların Çanakkale’nin lezzetleriyle gizli kalmış bir kahvaltı şehri olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Çanakkale kahvaltısının markalaşma yolculuğunu tüm paydaşlarla başlattıklarını anlatan Akgül, “Bundan sonra Çanakkale’nin zenginlikleri görünür halde olacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz başta olmak üzere bu kıymetli projede yer alan tüm paydaşlara, çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çanakkale’nin kültürel ve tarihi dokusunun yanı sıra yerel ve yöresel ürünlerin desteğiyle oluşturulacak yeni bir marka değeri çalışması hakkında istişarelerde bulunulan toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlker Türkeri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Yıldız Pastacılar ve Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci ile kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

‘Türkiye-Senegal İş Forumu’ Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Levent’te düzenlendi. Programa ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Senegal Ulusal İşverenler Konseyi (CNP) Başkanı Baidy Agne, Senegal Yatırım Ajansı (APIX) Başkanı Bakary Bathily ile Türk ve Senegalli iş insanları katıldı.

 

‘BÜYÜKELÇİLİK SAYIMIZ BUGÜN 44’E YÜKSELMİŞTİR’

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye, Afrika kıtasının her alanda gelişmesine ve ilerlemesine kardeşlik temelinde katkıda bulunmaya devam etmektedir. Kıtada 60’ın üzerinde noktaya uçan Türk Hava Yollarımız; TİKA’mız, Maarif Vakfımız ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımız eliyle kardeş kıtayla daima gönül gönüleyiz. Kıtayla ilişkilerimizin güçlendirilmesini teminen 2002 yılında 12 adet olan Büyükelçilik sayımız bugün 44’e yükselmiştir. Afrika Ülkeleriyle Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi ile daha da artan temaslar, hem kıta ülkeleri ile olan güçlü siyasi ve dostluk bağlarında hem de ekonomi, ticaret ve yatırım ilişkilerinde kendisini göstermektedir. Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerimiz, sömürgeci bir tutumdan uzak şekilde, karşılıklı anlayış ve kazan-kazan ilkeleri temelinde gelişmektedir. Senegal Batı Afrika’da sıkı ilişkilerimizin olduğu ve Afrika Kıtasının istikrarına katkıda bulunan ülkelerin başında gelmektedir. Senagal Cumhurbaşkanı Sayın Diomay Fay ve heyetinin dün Sayın Cumhurbaşkanımız’ı ziyaretleri, ikili ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacak önemli bir merhale olmuştur dedi.

‘2024 SONU İTİBARİYLE MİLLİ GELİRİMİZİN 1,3 TRİLYON DOLARI AŞMASINI BEKLİYORUZ’

Yılmaz, Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rekabetçi bir ekonomi inşa ederek, Cumhuriyet’in 100. yılına üretim, istihdam, ihracat ve milli gelirde rekorlar kırarak ulaşmıştır. Bu dönemde Türkiye yıllık ortalama yüzde 5,4 büyümüştür. 2024 sonu itibariyle milli gelirimizin 1,3 trilyon doları, kişi başı gelirimizin ise 15 bin doları aşmasını bekliyoruz. Bu yılsonu itibariyle ihracatımızın 264 milyar dolar olmasını, turizm gelirimizin ise 60 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. ‘Senegal 2050 Ulusal Dönüşüm Programı’ ile uyumlu şekilde, tarım ve gıda sanayi, petrol ve doğal gaz üretimi, madencilik, imalat sanayi ve yüksek katma değerli hizmet sektöründeki deneyimlerimizi, teknoloji transferi dahil olmak üzere, Senegal ile paylaşmaya hazır olduğumuzu vurgulamak isterim ifadelerini kullandı.

‘İKİLİ TİCARET HACMİMİZ YARIM MİLYAR DOLARA ULAŞMIŞ DURUMDA’

Yılmaz, iki ülkenin ortak geliştirdiği projelere değinerek, Senegal ile ticari ilişkilerimiz ivme kazanarak gelişmekte ve bu büyümenin bir sonucu olarak, 2023 yılı itibarıyla ikili ticaret hacmimiz yarım milyar dolara ulaşmış durumda. Dün iki cumhurbaşkanı bir araya geldiler ve ilk etapta 1 milyar dolarlık bir hedef kondu. Müteahhitlik alanında 1,8 milyar dolara ulaşan 37 projede müteahhitlerimiz görev aldılar. Bunlar arasında ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle tamamlanan Dakar Havalimanı, Dakar Arena, Dakar Expo Merkezi, Hal ve Tır Parkı, Dakar Abdoulaye Wade Stadı gibi önemli projeler bulunuyor. Bu vesileyle, iki ülke arasında imzalanmış ancak halen yürürlüğe girmemiş olan Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi (ÇVÖ) Anlaşması onay sürecinin bir an önce tamamlanarak yürürlüğe girmesi yönündeki temennimizi de dile getirmek istiyorum diye konuştu.

‘ANLAŞMALAR İLİŞKİLERİMİZE HER ALANDA İVME KATACAKTIR’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, imzalanan anlaşmalardan söz ederek, Sayın Cumhurbaşkanımız dün Sayın Cumhurbaşkanı Fay ile yaptıkları ortak basın toplantısında ifade ettiler iki ülke arasında yatırım ve ticaret başta olmak üzere güvenlik, savunma sanayii, terörle mücadele, enerji, tarım, şehircilik, kültür ve yükseköğretim alanlarında önemli işbirliği imkânlarının olduğuna inanıyoruz. Ankara’da imzalanan ve aralarında ‘Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin Mutabakat Protokolü’nün da yer aldığı anlaşmalar ilişkilerimize her alanda ivme katacaktır diye konuştu.

‘YAŞASIN TÜRKİYE-SENEGAL İŞ BİRLİĞİ VE DOSTLUĞU’

Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye ise, Türkiye ve Senegal arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasından beri, Türkiye’nin Senegal’de elçilik açmasından beri, her daim kuvvetli bir işbirliği çerçevesi oldu. Senegal’in Batı Afrika’da coğrafi konumu çok önemli. 2050 yılında Batı Afrika’nın nüfusu, 300 milyondan muhtemelen 1 milyara ulaşacak. Senegal bu pazara ulaşmak için bir kapı görevi görüyor. Değerli Senegalli ve Türk yatırımcılar, sizleri ortak iş birliğine davet ediyorum. Sizler iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmede çok önemli bir rol oynuyorsunuz. Yaşasın Türkiye-Senegal iş birliği ve dostluğu dedi.

‘DAKAR SANAYİ VE TİCARET ODASI İLE ANLAŞMAMIZ VARDI’

DEİK Başkanı Nail Olpak ise, 2015 yılında kurulan Türkiye-Senegal İş Konseyimiz de, dostluğu uzun yıllara dayanan Türkiye ve Senegal arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak için çalışıyor. Karşı kanadımız olarak Dakar Sanayi ve Ticaret Odası ile anlaşmamız vardı. Bugün de, Senegal Yatırım Ajansı, Senegal Yatırımcılar Derneği, Senegal-Türkiye İş Birliğini Güçlendirenler Derneği ile DEİK olarak anlaşmalar imzalayacağız ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, DEİK ile Senegal Yatırım Ajansı (APIX), Senegal Yatırımcılar Derneği (CIS) ve Senegal-Türkiye İş Birliğini Güçlendirenler Derneği (CA-SN-TR) arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı. Program, aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

">
6724c28c0c61844665e75b28.jpg

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici ve 8 kelimeyi geçmeyecek başlık yazar mısın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

antalya-turizm-qyfs_cover.png
10

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici ve 8 kelimeyi geçmeyecek başlık yazar mısın

1 Ocak-30 Ekim itibariyle Antalya’ya havayoluyla gelen yabancı turist sayısı 16 milyon 100 bini geçti. Geçen yıl 16 milyon 84 bin 737 yabancı turist ile rekor kıran Antalya, yılın bitmesine 2 ay kala geçen yılki sayıyı yakaladı.

Yıl sonunda turist sayısının 17 milyonu aşması beklenen Antalya’da 2025 için rezervasyonlar da başladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın turizmde geldiği noktanın tüm sektör paydaşlarını sevindirdiğini söyledi.

Turizmin en ufak sıkıntıdan etkilenebildiğini ve bugüne kadar sektörde önemli mücadelelerin verildiğini anlatan Kavaloğlu, bir yandan alternatif pazarlar üzerinde çalıştıklarını bir yandan yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

’60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir’

Kültür ve Turizm Bakanlığının yıl sonu için “60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir” hedefi belirlediğini anımsatan Kavaloğlu, “Antalya, yıl sonunda 17 milyon turist sayısıyla üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmış olacak.” dedi.

Kavaloğlu, bu yıl hemen hemen tüm pazarlarda artış olduğunu, bazı pazarlardan beklenenin üzerinde turist ağırladıklarını vurguladı.

Turizmciler 2025’ten umutlu

Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde 2024’ü iyi bir şekilde kapatmaya hazırlandıklarını, turizm sektörü olarak 2025’e odaklandıklarını dile getirdi.

Gelecek yıl için rezervasyonların güzel mesajlar verdiğine dikkati çeken Kavaloğlu, şöyle devam etti: “2025 rezervasyonları için satışlara başladık. Özellikle İngiltere ve Almanya’dan ilk satışları yaptık. Ekim itibarıyla yurt içi pazardan da satış almaya başladık. Bu da bizim için umut verici. Türk misafirlerimiz de artık erken rezervasyon konusunda bilinçlendi, en iyi indirimi erken rezervasyonla yakalayabileceklerini biliyorlar. Yurt içinde ve yurt dışında rezervasyonlar geliyor. ‘2025 yılı iyi geliyor’ diyebiliriz.”

Hedeflenen rakamlara adım adım yaklaştıklarını aktaran Kavaloğlu, “Geceleme fiyatı ortalama 105 doların üzerine çıktı. Hedefimiz 120, 125 dolar olan İspanya’yı ve Fransa’yı yakalamak.” dedi.

Giriş Yap

Turizm Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin