İstanbul Turizm Fuarı, Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuar, Türkiye ve uluslararası turizm profesyonellerini bir araya getirerek sektörde önemli bir buluşma noktası oluşturdu.
Fuarın açılışında konuşan Yılmaz, turizmin, ülke ekonomisinin ve sosyo-kültürel gelişimin temel taşlarından biri olduğunu belirterek Türkiye’nin turizm alanındaki yüksek potansiyeline dikkat çekti.
2023 yılı itibarıyla Türkiye’nin turizm gelirinin 55 milyar dolara ulaştığını belirten Yılmaz, turist sayısının ise 56,7 milyona çıkarak rekor bir seviyeye eriştiğini ifade etti.
Yılmaz, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki potansiyel turistik destinasyonların gelişimi için planlamaların yapılmasının önemine değindi. Sektörü etkileyen kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesinin, turizm sektörünün gelişimi ve değişimlere hızla ayak uydurması açısından kritik olduğunu vurguladı.
Değişen dinamiklerin sektördeki ihtiyaçları günden güne farklılaştırdığını ifade eden Yılmaz, küresel rakiplere karşı sektörü güçlendirmek ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak amacıyla çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.
İş Bankası’nın 100. yıl dönümünde, kuruluşun stratejik önemi olan sektörlere bütüncül bir yaklaşımla destek verdiğini anlatan Yılmaz, 2024 itibarıyla turizm sektörüne 1 milyar dolarlık kaynak aktaracaklarını duyurdu.
Turizm İhtisas Birimi’ni faaliyete geçirerek sektör paydaşlarıyla aynı dili konuşma hedefi güttüklerini hatırlatan Yılmaz, otel yatırımları, renovasyonlar, yeşil dönüşüm ve enerji kredileri gibi çeşitli alanlarda hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade etti.
“Turizme bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz”
Tarım ve girişimcilik alanlarında da faaliyet gösteren İş Bankası, sektörel ihtiyaçlara yönelik farklı ihtisas şubeleri açma çabasında turizmi de dikkate aldı. Mart ayında Türkiye’nin ilk Turizm İhtisas Şubesi’ni Antalya’da hizmete sunduklarını belirten Yılmaz, şu sözleri ekledi:
“Turizme bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Uzun yıllardır verdiğimiz desteklerle tarihi alanlarda yapılan kazı çalışmalarını ve kültürel mirası koruma çabalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin geleceği için stratejik öneme sahip olan turizmi, finansal çözümlerimizle, ihtisaslaşma faaliyetlerimizle ve tarihi değerlerimizi koruma projeleriyle desteklemeye devam edeceğiz.”