Antalya’nın önemli simgelerinden biri olan tarihi Hıdırlık Kulesi’nde gerçekleştirilen “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”nin büyük ölçüde tamamlandığı duyuruldu.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, projeye bağlı olarak Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca restorasyon, koruma ve onarım çalışmalarının devam ettiği ifadeleri yer aldı.
Kulenin kuzey ve güney bölgelerindeki alanlarda, ahşap kaplama ve antik kalıntıların görülebileceği cam yüzeylerin montajının tamamlandığı bildirildi.
Aydınlatma çalışmalarının sürdüğü alanda, kulenin bitki temizliği ile dış duvar derz dolgu işlemleri de gerçekleştirildi. Projenin ikinci etabında ise kısa bir süre içerisinde kulenin güney kısmında bulunan desenli taban mozaik alanının cam yüzeyle kaplanması için yeni çalışmalar başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında koruma kurulu kararları çerçevesinde başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda, Hıdırlık Kulesi’nin etrafında antik dönem kalıntıları ve yapılar gün yüzüne çıkarıldı.
Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) gözetiminde sürdürülen kazılarda, bugüne kadar 93 yıllık bir buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları ortaya kondu.
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi sayesinde ziyaretçiler, yürüyüş yolundaki cam yüzeyler aracılığıyla kalıntıları inceleme fırsatı bulacak. Aynı zamanda falezler üzerinde tasarlanan bölümler aracılığıyla Akdeniz manzarasının keyfi çıkarılabilecek.