Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
34,31 TRY
tr euro
EURO
-0.48%
Euro
37,19 TRY
tr chf
CHF
-0.57%
İsviçre Frangı
39,46 TRY
tr jpy
JPY
-0.0057%
Japon Yeni
0,23 TRY
tr rub
RUB
-0.49%
Rus Rublesi
0,35 TRY
tr cny
CNY
0.17%
Çin Yuanı
4,82 TRY
tr gbp
GBP
0.46%
İngiliz Sterlini
44,43 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.45%
Euro Amerikan Doları
1,08 TRY
bist-100
BIST
0.24%
Bist 100
8.885,00 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.07%
Gram Altın
3.018,45 TRY
tr btc
BTC
-1.11%
Bitcoin
2.374.817,88 TRY
tr eth
ETH
-1.28%
Ethereum
85.236,28 TRY
tr bch
BCH
-3.27%
Bitcoin Cash
11.843,92 TRY
tr xrp
XRP
-1.39%
Ripple
17,42 TRY
tr ltc
LTC
-2.31%
Litecoin
2.340,20 TRY
tr bnb
BNB
-1.54%
Binance Coin
19.381,53 TRY
tr sol
SOL
-1%
Solana
5.694,78 TRY
tr avax
AVAX
-3.33%
Avalanche
807,21 TRY
  1. Haberler
  2. TURİZM
  3. Denizli’nin Tarihi Zenginlikleri: Turizm Atağı Başlıyor!

Denizli’nin Tarihi Zenginlikleri: Turizm Atağı Başlıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli, ismi genellikle horozu, Pamukkale travertenleri ve buldan bezi ile anılmasına rağmen, 16 antik kentin bulunduğu tarihi zenginliklerini yeterince tanıtamamaktadır. Turizmde önemli merkezler olan Antalya, Efes, Muğla ve Kapadokya gibi bölgelere sadece iki saat uzaklıkta bulunan Denizli, bu yerleri ziyaret eden turistlerin çoğunu günübirlik olarak ağırlamaktadır. Ayrıca, bazı ziyaretçiler bir gece konaklamayı tercih etmektedir.

Hierapolis, Laodikeia, Tripolis, Herakleia, Attuda ve Colossae gibi antik şehirlerin yanı sıra 21 ören yeri, 20’nin üzerinde höyük ve 4 müzeye ev sahipliği yapan Denizli, bağcılık ve şarap üretiminde de önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de üretilen şaraplık üzümlerin yüzde 44’ünü karşılayan şehir, kaplıcalarıyla sağlık turizmi potansiyeli taşımakta. Bunun yanı sıra, İncil’de bahsedilen 7 kiliseden birine ev sahipliği yapıyor ve 12 havariden birinin mezarı da bu bölgededir. Tüm bu değerlerin tanıtımını artırmak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte “Denizli Geleceğini Tasarlıyor” başlıklı bir arama konferansı düzenledi.

10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleşen konferansa eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel de katkı sağladı. Konferansın ardından konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Türkiye’de bu kadar zenginliğe sahip neredeyse tek şehir konumundayız. Turizmde atacağımız adımlarla şehre gelen turist sayısını ve elde edilen turizm gelirini artırmak istiyoruz. Eğer şehrimize yılda gelen 2.5 milyon turistin bir gece daha fazla kalmasını sağlayabilirsek, kişi başı 100 Avro’dan toplamda 250 milyon Avro ek turizm geliri elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Çavuşoğlu, Denizli denilince akla Pamukkale’nin gelmesine dikkat çekerek, “Denizli, mağaraları, şelaleleri, kaplıcaları, kanyonları ve antik kentleri ile de öne çıkan bir turizm merkezidir” ifadelerini kullandı.

DESTEK…

Artan turist sayısının yatırımları da artıracağına vurgu yapan Çavuşoğlu, belediye olarak turizm yatırımları için yatırımcılara gerekli imar desteğini sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, VisitDenizli projesi kapsamında paydaş toplantılarının yapılacağını ifade etti. Şehrin marka değerini artıracak altyapı ve tanıtım çalışmaları ile arama konferansının sonuçlarından bir yol haritası çıkartılacağı planlanıyor. Ulusal ve uluslararası festivaller, çeşitli etkinlikler, kongreler ve alternatif turizm rotaları, bu çalışmalardan bazıları arasında yer alıyor.

HER BÖLGEDEN TARİH FIŞKIRIYOR

Denizli, sadece tekstil ve tarihi kentleriyle değil, aynı zamanda bağcılığıyla da dikkat çekiyor. Türkiye’nin toplam üzüm üretiminin yüzde 44’ü bu bölgede yetişmektedir. Çalbağı bölgesindeki birçok marka tesis, hem rekabet hem de iş birliği yaparak bölgenin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Tesislerde sunulan şaraplarla uyumlu menüler ve şık restoran konseptleri dikkat çekmektedir.

Denizli’ye gelen turistler, antik kentlerin yanı sıra, mağaralar, Pamukkale travertenleri, şelaleler ve gölleri ziyaret etmenin yanında Çalbağı yolunu Toskana Vadisi benzeri bir destinasyona dönüştürmeyi hedefliyorlar.

KEŞFEDİLMEMİŞ KENTLER

Denizli’nin farklı bölgelerinde pek çok tarihi alan bulunmaktadır. Bazıları gün yüzüne çıkarılan antik kentlerin yanı sıra, halen kazı çalışmaları süren ve henüz kazılması planlanan pek çok saha mevcuttur.

Buldan’daki Tripolis antik kenti, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bahadır Duman tarafından yürütülen kazı çalışmalarıyla öne çıkarken, Sarayköy’deki Attouda antik kentinin kazıları yine aynı üniversiteden Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kolancı’nın sorumluluğunda sürdürülmektedir. Kale ilçesindeki Tabae Antik Kenti’nin kazılarına 2007-2013 yılları arasında Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bozkurt Ersoy öncülük etmiştir. Denizli’nin farklı ilçelerinde de ören yerleri ve höyüklerde kazı çalışmaları devam etmektedir.

Denizli’nin Tarihi Zenginlikleri: Turizm Atağı Başlıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Turizm Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin