Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Uzungöl’ü yerinde incelemek üzere Trabzon’a geldi. Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’le birlikte Uzungöl’ü ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Başkan Genç, “Ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmaların sonuna yaklaştık. İnşallah 1 ay içinde tüm düzenlemeleri tamamlayacağız. Ziyaretçilerimiz yeni bir Uzungöl görecek” ifadelerini kullandı. Bu süreçte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi ile iş birliği içinde olduklarını da vurguladı.
‘YÜRÜYÜŞ YOLLARIMIZ YENİDEN DÜZENLENİYOR’
Başkan Genç, Uzungöl’deki çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Yürüyüş yollarımız, peyzaj düzenlemelerimiz ve dinlenme alanlarımız yenileniyor. Ziyaretçilerimizin bu doğa harikası mekânda keyifli anlar geçirmelerini sağlamak için her detayı göz önünde bulunduruyoruz. Mutlu bir ziyaretçi, döndüğünde bölgenin turizm elçisi olacaktır. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Ziyaretçilerimizle umarım iyi bir iletişim kurabiliriz. Geçen yıl turizm ofisimizi kurarak, yabancı dil bilen personel ile hizmet verdik. 1437 üzerine başvuru aldık, bu yıl da benzer şekilde başlamış durumdayız. Çaykara Belediyesi ile iş birliği içinde Uzungöl’e büyük bir özen gösteriyoruz” dedi.
‘ŞEHİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMASI ÖNCELİKLERİMİZDEN’
Başkan Genç, 2022 yılında Trabzon’u 1 milyon 346 bin, Uzungöl’ü ise 2,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin tercih ettiğini belirtti. “Şehir olarak en iyi şekilde misafirlerimizi ağırlayıp uğurlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. Bu konuda bütün kesimlerin hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
UZUNGÖL’E RİNG SİSTEMİ PLANLANIYOR
Uzungöl’deki trafik ve otopark sorununa da değinen Başkan Genç, “Özellikle yaz aylarında Uzungöl’de yoğun bir trafik meydana geliyor. Bu sorunla başa çıkmak için TOKİ ile Uzungöl’ün girişinde çalışmalara başladık. Proje alanındaki etüt çalışmalarımız sürüyor. Uygunluk sağlandığında, otopark problemi için kesin bir çözüm üreteceğiz. Sümela Manastırı’ndaki gibi bir ring sistemi uygulayarak bu bölgedeki park alanını düzenlemeyi planlıyoruz” sözlerini kullandı.
Nurgül GÜNAYDIN/TRABZON, (DHA)-
GÜNCELLENME