



Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamayla 22 Mayıs 2015 tarihinde faaliyete geçen Ordu-Giresun Havalimanı’nın, Karadeniz’in dik coğrafyasının üstesinden gelmek için inşa edilen bir mühendislik harikası olduğunu ifade etti. Uraloğlu, “Ordu-Giresun Havalimanı yalnızca bir ulaşım noktası değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik, turistik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunan önemli bir merkezdir.” diye belirtti.
‘YOLCU SAYISI YÜZDE 329 ARTTI’
Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açıldığı tarihten bu yana 8,8 milyondan fazla yolcuya hizmet sağladığını belirterek, “Bu havalimanı, Karadeniz’in iki önemli ilini bir araya getirirken, bölge halkının hava ulaşımına erişimini kolaylaştırdı ve turizm ile ticaret potansiyelini artırdı. Açıldığı yıl yaklaşık 223 bin olan yolcu sayısı, yüzde 329 artış göstererek 2024 yılında bir milyona yaklaşacaktır.” açıklamasında bulundu.
DENİZE 2,3 MİLYON METREKARE DOLGU İLE YAPILDI
Bakan Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın tüm yapılarını deniz üzerinde inşa ettiklerini vurgulayarak, “Projemizi 7 bin 435 metre mendirek, 9 bin 170 metre çevre yolu ve 2,3 milyon metrekare dolgu alanıyla hayata geçirdik. 3 bin metre uzunluğundaki pist, teknik bloklar, kule ve yılda 2 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binamızla bölgeye önemli bir ulaşım tesisi kazandırdık.” dedi.
Uraloğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın çevreci bir vizyon doğrultusunda geliştirilmeye devam ettiğini belirterek, “Havalimanımız, Karbonsuz Havalimanı Projesi çerçevesindedir. Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yürütülen Karbon Akreditasyonu Programı’nda Seviye 2 sertifikasını almıştır. Ayrıca, herkesin erişim sağlayabileceği bir tesis olma özelliğine de sahiptir.” şeklinde konuştu.