Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
40,16 TRY
tr euro
EURO
-0.14%
Euro
46,97 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
50,38 TRY
tr jpy
JPY
0%
Japon Yeni
0,00 TRY
tr rub
RUB
-4.37%
Rus Rublesi
0,52 TRY
tr cny
CNY
0.35%
Çin Yuanı
5,60 TRY
tr gbp
GBP
0.19%
İngiliz Sterlini
54,56 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.25%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
10.331,31 TRY
gau
GR. ALTIN
0.53%
Gram Altın
4.306,35 TRY
tr btc
BTC
0.27%
Bitcoin
4.632.647,03 TRY
tr eth
ETH
-0.11%
Ethereum
117.465,54 TRY
tr bch
BCH
-0.15%
Bitcoin Cash
20.622,92 TRY
tr xrp
XRP
0.25%
Ripple
101,74 TRY
tr ltc
LTC
0.02%
Litecoin
3.780,06 TRY
tr bnb
BNB
0.05%
Binance Coin
27.337,69 TRY
tr sol
SOL
-0.38%
Solana
6.526,88 TRY
tr avax
AVAX
0.25%
Avalanche
826,87 TRY
  1. Haberler
  2. ACENTELER
  3. Alanya’da Turist ve İşletme Çalışanı Arasında Kavga

Alanya’da Turist ve İşletme Çalışanı Arasında Kavga

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Mayıs’ta Damlataş Plajı’ndaki bir işletmede, bir tesis çalışanı ile yabancı uyruklu bir turist arasında tartışma meydana geldi. Görgü tanıklarına göre, şezlong kiralamak isteyen ancak fiyatı yüksek bulan turist, kıyafetlerini kumun üzerine bırakarak denize girmek istedi.

Turistin bu hareketi, işletme çalışanının kendisine başka bir yere gitmesini önermesiyle tansiyonu artırdı. İki taraf arasındaki tartışma büyüyerek, tesis çalışanının turistin önünde ona şiddet uygulamasına yol açtı. Olay sırasında araya giren vatandaşlar durumu yatıştırırken, turist plajdan ayrıldı. Olayın görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve turistin darbedildiği anlar dikkat çekti.

‘İşletme aynı gün mühürlendi’

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, olayın ardından ilgili işletmenin mühürlendiğini duyurarak, “Son günlerde Alanya’mızda meydana gelen, turizmi ve misafirperverliği yansıtmayan bu saldırı ile ilgili adli ve idari işlemler derhal başlatılmıştır.” dedi.

Ürkmezer, olayın yaşandığı gün zabıta ekiplerinin işletmeyi mühürlediğini ve şu anda da mühürlü durumda olduğunu belirtti. Alanya’nın Türkiye’de turizmin ilk başladığı yerlerden biri olduğunu vurgulayan Ürkmezer, bu tür olumsuz davranışlara müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

‘Darp raporum var turistin yok’

Olay sonrası işletme sahibi Serhan Koçaroğlu, medyaya yaptığı yazılı açıklamada, hadisenin kendi işletmesinin sınırları dışında gerçekleştiğini savundu. Koçaroğlu, “Alkol etkisi altında olan bir Rus turist, plajda locada oturan Türk müşterimize şezlong fırlattı. Bu duruma müdahale etmek istediğimde, turistin fiziksel saldırısına uğradım.” şeklinde konuştu.

Koçaroğlu, olayı polise bildirdiğini ve hastaneye giderek darp raporu aldığını, ancak turistte hiçbir ciddi yaralanma olmadığı için onun rapor almadığını belirtti.

‘Görüntülerin öncesi var’

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerin sadece olayın sonrasını yansıttığını öne süren Koçaroğlu, “Benim darbedildiğimi gören bazı vatandaşlar ve sahildeki Türk müşterilerin tepkisi nedeniyle arbede anları kaydedildi. Ancak olayın başlangıcına dair görüntü mevcut değil.” dedi. Ayrıca, sahil alanında güvenlik kamerası bulundurmanın yasal olarak mümkün olmadığını vurguladı.

Olaydan sonra herhangi bir suç duyurusunda bulunmadığını, ancak işletmesine yönelik olumsuz algı nedeniyle üzüntü duyduğunu belirten Koçaroğlu, “Alanya’nın turizm imajının zarar görmemesi için şikayetçi olmadım. Ancak bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberler nedeniyle tüm yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyuna tekrar belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Alanya’da Turist ve İşletme Çalışanı Arasında Kavga
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Turizm Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin