

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara Resim Heykel Müzesi’nde anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve birçok davetli katılım gösterdi. Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin kültür ve sanat altyapısının güçlendirilmesi gerekliliğinden hareketle 10 Haziran 1935 tarihinde Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün kurulduğunu hatırlattı.
‘HEDEFİMİZ, BİNALARIN KÜLTÜR SANATLA DOLMASI’
Bakan Ersoy, göreve başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kültür ve sanat projelerinin hızla hayata geçirilmesi talimatını verdiğini belirtti. “Ben ve ekibim, Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sözümüzü tutarak, sırasıyla Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada Ankara Yerleşkesi, Tarihi Binası Restorasyonu, İzmir Kültür Sanat Fabrikası ve Rami Kütüphanesi gibi uluslararası standartlarda kültür-sanat merkezlerini açtık. Tüm bu önemli projeleri hayata geçirirken öncelikli hedefimiz bu binaların sanatla dolup taşmasıydı” diye konuştu.
Kültür ve sanatın güçlü bir Türkiye için gerekli olduğunu vurgulayan Ersoy, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına adım atarken, sizlerle birlikte bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, kurumun 90 yıllık köklü geçmişine atıfta bulunarak, “Bu yıl dönümünü, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birimlerimizin bulunduğu illerde eylül ayında gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinlikler, gösteriler ve konserlerle kutlayacağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.