Loading...
tr usd
USD
-0.05%
Amerikan Doları
38,77 TRY
tr euro
EURO
-0.21%
Euro
43,36 TRY
tr chf
CHF
-0.37%
İsviçre Frangı
46,06 TRY
tr jpy
JPY
0%
Japon Yeni
0,00 TRY
tr rub
RUB
-0.7%
Rus Rublesi
0,48 TRY
tr cny
CNY
-0.23%
Çin Yuanı
5,38 TRY
tr gbp
GBP
-0.38%
İngiliz Sterlini
51,57 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.1%
Euro Amerikan Doları
1,12 TRY
bist-100
BIST
0.01%
Bist 100
9.701,55 TRY
gau
GR. ALTIN
-2.4%
Gram Altın
3.956,20 TRY
tr btc
BTC
-0.31%
Bitcoin
4.014.978,26 TRY
tr eth
ETH
-2.54%
Ethereum
101.011,64 TRY
tr bch
BCH
-1.54%
Bitcoin Cash
15.662,36 TRY
tr xrp
XRP
-0.64%
Ripple
99,31 TRY
tr ltc
LTC
-2.75%
Litecoin
3.890,47 TRY
tr bnb
BNB
-1.45%
Binance Coin
25.318,76 TRY
tr sol
SOL
-3.33%
Solana
6.871,49 TRY
tr avax
AVAX
-1.68%
Avalanche
978,25 TRY
  1. Haberler
  2. ACENTELER
  3. Bosna’da Turizm Fuarı: Türkiye ile İş Birliği Başladı

Bosna’da Turizm Fuarı: Türkiye ile İş Birliği Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bosna Hersek’in Lukavac şehrinde düzenlenen 23’üncü Uluslararası Turizm ve Ekoloji Fuarı ‘LIST’, yoğun ilgiyle karşılandı. Fuar; turizm geliştirme, doğa ve çevre koruma ile yerel değerlerin tanıtımını amaçlamakta. Bosna Hersek, Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan’dan birçok işletmenin stant açtığı etkinliğe, Türkiye’den birçok tur operatörü ve medya kuruluşu temsilcisi de katıldı. Fuarın açılışının ardından Tuzla Kantonu Turizm Birliği ile Türkiye Basın Federasyonu arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol, bölgenin tanıtımına ve turizmine katkıda bulunmayı hedeflemekte.

Lukavac’taki Uluslararası Turizm ve Ekoloji Fuarı, bu yıl 23’üncü kez kapılarını açtı. Tuzla Kantonu Turizm Birliği tarafından organize edilen fuarın açılışına Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagiç ve Tuzla Kantonu hükümeti temsilcileri ile Bosna Hersek’ten çeşitli yerel şirketler katılım gösterdi. Üç gün sürecek olan etkinlikte Türkiye’den pek çok turizm acentesi, AJet ve Pegasus gibi havayolu şirketleriyle Bosna Hersek’teki temsilcileri arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Aynı zamanda düzenlenen B2B görüşmeleri, katılımcı firmalar arasında iş birlikleri ve yeni projelerin ele alınması fırsatı sundu.

Türkiye’den fuara yoğun bir katılım sağlandı. Özellikle Ajet ve Pegasus’un İstanbul’dan Tuzla Kantonu’na başlattığı direkt uçuşlar sonrasında, Türkiye’den birçok sektör profesyoneli ve medya mensubu etkinliğe akın etti. Fuara gelen tur operatörleri ve medya temsilcileri, stantları gezerek bilgilenmenin yanı sıra Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagiç ile iş birliği olanaklarını da görüştü.

Fuar dahilinde, çeşitli kadın girişimci dernekleri de Bosna Hersek mutfağının öne çıkan yöresel lezzetlerini tanıtma imkanı buldu. Boşnak böreği, kuru et, baklava, ev yapımı doğal içecekler ve tatlılar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Tuzla Kantonu Turizm Birliği’nden Zejd Bećić, fuarın genel durumu hakkında, “Fuarımız iyi gidiyor. 100’den fazla stant yer alıyor ve toplamda binden fazla katılımcı var. Amacımız, burayı, çevreyi ve doğayı tanıtmak,” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Fuarın sona ermesinin ardından Tuzla’da, Tuzla Kantonu Turizm Birliği ile Türkiye Basın Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Protokol, Tuzla Kantonu Ticaret, Turizm ve Ulaştırma Bakanı Almir Žilić ve Türkiye Basın Federasyonu Başkanı Sinan Burhan tarafından imzalanarak, bölge tanıtımı ve turizm hedeflerine katkı sağlama amacı taşımakta.

ŽILIĆ: ÖNÜMÜZDE DAHA FAZLA GÜZEL PROJE VAR

İş birliğine dair düşüncelerini paylaşan Tuzla Kantonu Ticaret, Turizm ve Ulaştırma Bakanı Almir Žilić, “Türkiye’ye gelme fırsatını bulduğumuz için çok teşekkür ediyoruz. Bu anlaşma, Türkiye ile olan ilişkilerimizin önemli bir göstergesidir. Gelecekte daha başarılı projelere imza atmayı umuyoruz,” dedi.

BURHAN: TUZLA’YI TANITMAK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

Türkiye Basın Federasyonu Başkanı Sinan Burhan ise iş birliğine ilişkin, “Burada tarihi ve turistik güzellikleri tanıtmak için bir protokol imzaladık. Tuzla, Osmanlı kültürünün izlerini taşıyan tarihi bir kenttir. Bu yüzden, Tuzla’nın Türkiye’ye tanıtılması son derece önemlidir. Hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda Tuzla’nın tanıtımını yapmak için tüm çabamızla çalışacağız. Yerel televizyonlarda Tuzla ile ilgili programlar ve belgeseller yayınlayacağız. Ayrıca, ulusal medya mensuplarının da burayı ziyaret etmelerini sağlayacağız. Çalıştaylar düzenleyerek, buranın turizm ve kültür alanında tanınması için gerekli tüm çabaları göstereceğiz,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, ‘Tuzla Kantonu Ekonomisinin Kalkınmasında Sağlık Turizmi ve Medyanın Rolü’ konulu bir konferans gerçekleştirildi. Bu konferansta, bölgenin tanıtımını artırmak üzere yapılması gerekenler ve medyanın bu süreçteki rolü değerlendirildi.

Bosna’da Turizm Fuarı: Türkiye ile İş Birliği Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Turizm Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin