Loading...
tr usd
USD
0.13%
Amerikan Doları
39,53 TRY
tr euro
EURO
0%
Euro
45,43 TRY
tr chf
CHF
0.09%
İsviçre Frangı
48,40 TRY
tr jpy
JPY
0%
Japon Yeni
0,00 TRY
tr rub
RUB
0.11%
Rus Rublesi
0,50 TRY
tr cny
CNY
0.18%
Çin Yuanı
5,50 TRY
tr gbp
GBP
0.07%
İngiliz Sterlini
53,20 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.12%
Euro Amerikan Doları
1,15 TRY
bist-100
BIST
-0.11%
Bist 100
9.339,59 TRY
gau
GR. ALTIN
0.08%
Gram Altın
4.304,28 TRY
tr btc
BTC
0.19%
Bitcoin
4.144.180,88 TRY
tr eth
ETH
0.48%
Ethereum
99.742,53 TRY
tr bch
BCH
2.22%
Bitcoin Cash
18.705,84 TRY
tr xrp
XRP
0.21%
Ripple
85,55 TRY
tr ltc
LTC
1.07%
Litecoin
3.367,02 TRY
tr bnb
BNB
0.47%
Binance Coin
25.755,46 TRY
tr sol
SOL
0.31%
Solana
5.854,69 TRY
tr avax
AVAX
0.41%
Avalanche
738,14 TRY
  1. Haberler
  2. KONAKLAMA
  3. Bodrum’da Yaz Fiyatları Şaşırtıyor!

Bodrum’da Yaz Fiyatları Şaşırtıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonu kapıda. Otel fiyatları, kişi başı 2 bin lira ile başlayıp 43 bin liraya kadar ulaşırken, özel plajlara giriş ücretleri de harcama limitleriyle birlikte 6 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, tatil planlayanlara önceden rezervasyon yaptırmaları ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyanın önde gelen turizm merkezi Bodrum’da yaz mevsimiyle birlikte otel ve plajlardaki hareketlilik artmış durumda. Hizmet kalitesine bağlı olarak değişen fiyatlarla hem yerli hem de yabancı turistler ağırlanıyor. Özel plajlara girişler 1000 liradan başlarken, hizmetin niteliğine göre bu rakam 6 bin liraya kadar yükselebiliyor. Otellerde ise oda fiyatları kişi başı gecelik 2 bin lira ile başlayıp 43 bin liraya kadar çıkabiliyor.

BODER Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, beklentilerinin uzun süredir iyi hava koşulları yönünde olduğunu, fakat bir türlü yaz mevsimine geçiş yapamadıklarını belirtti. Ancak, bu hafta Perşembe’den itibaren sıcaklıkların artacağını ve bayram ile birlikte sezonun açılacağını ifade etti. Bodrum’un, Ortakent, Bitez, Gümüşlük, Akyarlar, Torba, Yalıkavak ve Türkbükü gibi birçok zengin bölgeye sahip olduğunu vurgulayan Şahin, “Bodrum, her kesime hitap eden bir destinasyon. Otel fiyatları kişi başı gecelik 2 bin liradan başlıyor, nitelikli hizmet sunan bölgelerde ise Türkbükü ve Yalıkavak’ta 43 bin liraya kadar çıkıyor,” dedi.

‘HER KESİME YÖNELİK PLAJ VAR’

Şahin, plaj işletmeleri hakkında da bilgilendirme yaptı. “Bodrum’da herkes için farklı plaj seçenekleri mevcut. Ücretsiz halk plajlarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyenin nitelikli plajları da bulunuyor. Bunun dışında lüks özel plaj işletmeleri mevcut. Bu özel plajlarda ise harcama zorunluluğu ve sunulan hizmetler değişiklik gösteriyor. Genel olarak fiyatlar 1000 liradan başlayıp 6 bin liraya kadar çıkabilmektedir,” şeklinde konuştu.

SAHTE REZERVASYONA DİKKAT

Tatil planlayanlara erken rezervasyon yapmalarını öneren Alişir Şahin, talebin artmasıyla birlikte fiyatların yükseldiğini ve son dakikada yapılan rezervasyonlarla fiyatların da artabileceğini vurguladı. “Tatili ucuz fırsat olarak görüp rezervasyon yaparken dikkat edin, dolandırılmamaya özen gösterin. Özellikle, tatil alacakları acentelerin TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olup olmadığı kontrol edilmelidir,” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLSUN

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını beklediklerini belirten Şahin, bunun turizm sektörü için büyük bir destek olacağını da ifade etti. “Bu durum, hem vatandaşların erken rezervasyon yapmasına hem de turizmcilerin hazırlıklarını buna göre yapmasına olanak tanıyacaktır,” dedi.

‘İNŞAATLAR DURDURULMALI’

Bodrum’da bu yıl 15 Mayıs itibarıyla inşaat yasağının başladığını hatırlatan Şahin, ancak bazı yasa dışı inşaatların hala devam ettiğini dile getirdi. Yollar üzerindeki inşaatların görüntü ve gürültü kirliliğine neden olduğunu belirten Şahin, “Turistler, dinlenmek ve tatil yapmak için geliyor. Turizm sezonu 5 ay sürecek ve bu süre içinde inşaat faaliyetlerinin durdurulması gerekiyor. Yollar da bayrama kadar temizlenmelidir,” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da Yaz Fiyatları Şaşırtıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Turizm Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin