Hamide HANGÜL
Türkiye’nin turizm sektörüne yönelik yaptığı yatırımlar, 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefleri doğrultusunda bir dizi yenilikçi adım attı. Deniz, kum, güneş ve kültür gibi geleneksel unsurların yanı sıra, yeni destinasyonlar ve turizm çeşitliliği de dikkat çekiyor.
Mersin’de toplam 55 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen BN Hotel Thermal & Wellness, ‘Konaklamalı Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi’ belgesiyle faaliyete başladı. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın devreye girmesiyle çevre illerden gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandığını belirten BN Hotel Thermal & Wellness Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı, turizm sektöründeki gelişmeler, otelin sunduğu hizmetler ve sağlık turizmi hakkında bilgiler verdi.
“Termal suda 6238 faydalı mineral tespit edildi”
Narlı Grup ve Balsuyu ailelerinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Yusuf Narlı, her iki ailenin tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini, ancak yeni bir sektör olarak turizm alanına giriştiklerini ifade etti. “Bölgedeki şehir otelciliğinde ciddi rekabetin olduğu bir ortamda, fark yaratmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu yatırımı hayata geçirdik.” dedi. Otel inşasına karar verdikten sonra, arazi alım sürecinin 1000 kişiyle yapılan anlaşmalar sonucu 5-6 yıl sürdüğünü ve toplam 350 dönüm araziye sahip olduklarını aktardı.
249 oda ve 3 villadan oluşan otel yatırımı kapsamında, oteldeki termal su kuyusunun özelliklerine de değinen Narlı, “Bu suyun içinde 6238 faydalı mineral bulunduğu tespit edildi. Bu tespit İstanbul Üniversitesi tarafından onaylandı. İnsanlar buraya sağlık bulmak amacıyla geliyor.” ifadelerini kullandı.
“Mersin önemli bir destinasyon”
Turizmde belirlenen 100 milyon turist ve 100 milyar dolarlık gelir hedeflerine dikkat çeken Narlı, yeni destinasyonların turizm potansiyelini artıracağını vurguladı. Ayrıca Mersin’in, güzellikleri ve termalin sağladığı fırsatlarla önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade etti. “Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılması ve büyük şehirlere olan yakınlık, Mersin’in turizm açısından değerli bir konumda olmasını sağlıyor.” şeklinde konuştu.
“Hafta sonu son dakikacılarla yüzde 100’u buluyor”
Narlı, hedeflerinin Antalya ve İstanbul gibi büyük pazarlara girmek değil, ihtiyaç duyulan noktada faaliyet göstermek olduğunu dile getirerek, “Mersin’de termal turizm yapma amacımız, bu alanda öncü olmaktır. Geçen yıl en başarılı dokuzuncu otel seçildik.” dedi. Okul tatillerinde misafirlerin yarısının şifa amacıyla, diğer yarısının da kongre turizmi için oteli tercih ettiğini belirtti. “Son dakika tatilcilerinin yoğun talebi var, hafta sonları doluluk oranı yüzde 100’e ulaşıyor.” şeklinde ekledi.
“Yeni pazarlarda termalin faydalarını anlatıyoruz”
Yusuf Narlı, hedeflerinin hizmet ihracatı olduğunu vurgulayarak, “Yeni pazarlar araştırıyoruz ve insanlara termalin faydalarını anlatmaya çalışıyoruz. Termal turizm, büyük bir sektördür. Açıldığımız tarihten bu yana sürekli olarak büyümeye devam ettik.” ifadelerini kullandı. Avrupalı turistlerin termali bildiğini ve tercih ettiğini ifade ederek, “Termal turist sayısını artırmak için çalışmalara devam edeceğiz. Otelimiz, Sağlık Bakanlığı’ndan fizik tedavi lisansını aldı ve ziyaretçiler burada yatarak tedavi alabilecek.” diye konuştu.