Hamide HANGÜL
Dünyanın çeşitli noktalarında 110’dan fazla ülkede yer alan 5,700’den fazla oteli bünyesinde barındıran Accor otelcilik grubu, Türkiye’de lüks ve ekonomik otel açılışlarıyla büyüme hedeflerini sürdürüyor. Accor’un yeni hedeflerinin duyurulduğu basın toplantısında konuşan Orta Doğu, Afrika ve Türkiye COO’su Paul Stevens, küresel ölçekteki büyüme fırsatlarının değerlendirilmesi ve özellikle gelişen pazarlara odaklanmanın grup için kritik bir strateji olduğunu belirtti.
Türkiye’nin dinamik ve hızla gelişen bölgeler arasında öne çıktığını vurgulayan Stevens, “Accor’un dünya genelinde 40’tan fazla otel markası bulunuyor. Bu markaların 16’sı şu anda Türkiye’de yer almakta. Türkiye’nin turizm potansiyelini iyi bildiğimiz için bu pazardaki fırsatları değerlendirmeye kararlıyız. Türkiye, Accor için önemli bir büyüme hedefi haline geldi ve bu nedenle büyüme projelerimizi ülkenin dört bir yanında genişletiyoruz” dedi.
Yerel otel markalarını aktif olarak değerlendiriyoruz
Grup olarak kısa bir süre önce Antalya’nın Tekirova bölgesinde açılan Mövenpick Resort’un tanıtımını yapan Stevens, büyüme stratejilerinin mevcut markalar olan Swissôtel, Mövenpick, Novotel ve ibis ailesini genişletmenin yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli turizm merkezlerine uygun yeni markalar tanıtmak için fırsatlar keşfetmeyi de kapsadığını ifade etti.
Markalı konutlar ve yaşam konseptlerine yönelik gelişimlerinin, Mövenpick Living İstanbul Saklıvadi gibi projelerle ve ayrıca yakında açılacak olan Swissôtel Antalya Living ile Swissôtel Antalya Residences ile kendini gösterdiğini belirten Stevens, pazarın ihtiyaçlarıyla iyi uyum sağlayan mevcut marka portföylerini Levni İstanbul Hotel Handwritten Collection gibi yeni otellerle genişletmeye odaklandıklarını söyledi. Ayrıca, ibis Budget gibi farklı konseptlerdeki projelere de devam edildiğini doğruladı.
Accor’un Premium, Orta Ölçekli ve Ekonomi segmentinden sorumlu Türkiye Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu, “2025 yılı itibarıyla içerisinde Swissôtel ve Mövenpick gibi markaların bulunduğu 10 yeni otel projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2030 yılına kadar ise imzaları tamamlanmış 20 yeni otelin açılışını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Mercure İzmir, ibis Budget Ordu ve Mercure Gaziantep gibi bağlayıcı yatırımların yanı sıra, Ankara ve Antalya’da da yeni oteller açarak Türkiye’deki varlığımızı güçlendirme ve gezginlerin değişen ihtiyaçlarını karşılama hedefindeyiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin turizm potansiyeli yatırımları belirliyor
Türkiye’deki turizm sektörü üzerinde değerlendirmelerde bulunan Paul Stevens, Türkiye’nin turizm alanında hala en çekici ve potansiyeli yüksek ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Yılın ilk dokuz aylık verilerine göre yaklaşık 50 milyon turist çeken ülkenin, 5 milyar 609 milyon dolarlık toplam geliri ile turizm potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti. Accor’un Türkiye’deki yatırımlarını bu potansiyele dayanarak gerçekleştirdiğini vurgulayan Stevens, özellikle Türkiye ile Çin arasında imzalanan ‘Mutabakat Zaptı’nın, turizm yatırımlarını ve kültürel alışverişi destekleyeceğini ve bu kapsamda Çin’den gelecek turist sayısında önemli bir artış beklediklerini açıkladı.